FOTOVOLTAİK SİSTEMLERİN FİNANSMANI
GÜNEŞ ENERJİSİ KREDİSİ

Orta ölçekli ve büyük ölçekli projelerinizde ürün tedarikinden montajına kadar tüm iş kalemlerinde sizlere tek elden hizmet verdiğimiz gibi finansman konusunda da çeşitli seçenekler ve alternatif finansman kaynakları önerebiliyoruz.Yatırım geri dönüş süreniz hesaplanarak en cazip finans kaynağını siz değerli müşterilerimizin önerilerine sunuyoruz.
Grand PHÖNİX Enerji olarak yurt içi ve yurt dışı kaynaklı, devlet destekli alternatif krediler hakkında doğru ve en uygun bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.


 



Çatısında kendi elektriğini üretmek isteyen ev sahiplerinin, ve diger üreticilerin fotovoltaik sistemlerini nasıl finanse edebileceklerini kendilerine sormaları gerekiyor. Güneş enerjisi sistemini finanse etmek için hangi seçeneklerin bulunduğunu aşağıda öğrenebilirsiniz. Güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretmek isteyen herkesin aklına fotovoltaik sistemin finansmanı sorusu geliyor. Sistemin satın alınması ve kurulmasının maliyeti genellikle birkaç bin TLyi  buluyor. Fotovoltaik sistem, yalnızca zaman içinde gelir yoluyla kendini amorti eden uzun vadeli bir yatırımdır. Bu yatırımın değerli olup olmadığı sorusu ancak maliyetler ve beklenen gelir karşılaştırılarak cevaplanabilir.

 

Yeterli sermayeniz varsa faiz ödememek için güneş sistemini kendi cebinizden finanse edeceksiniz. Arkadaşlar ve tanıdıklar da enerji geçişine bu şekilde yardım etmeye ve yatırım yapmaya istekli olabilirler. Bu iki finansman seçeneği genellikle en az çabayı gerektirir.
Yeterli sermaye ya da özel destek olmadığında, tercih edilen yöntem bankadan kredi  almaktır. Grand Phönix çalışdığı bankalarla size bu konuda değerlendire bileceğiniz imkanlar sunmakda.
Yatırım ihtiyaçlarının finansman şekilleri:
Birikim
Bankalardan alınan krediler
Arkadaşlardan ve tanıdıklardan kişisel krediler
Devletin sunduğu yardımlar
veya bu seçeneklerin bir kombinasyonu ile. Hangi finansman şeklinin söz konusu olacağı çeşitli faktörlere bağlıdır.


  


Enerjİ Kredİsİ Hesaplama
Yasal mevzuat kapsamında kredi tutarına göre kredi vadeleri aşağıdaki gibidir:
50.000 TL'ye kadar vade 36 ay,
50.001 TL- 100.000 TL arası vade 24 ay,
100.001 TL üzeri vade 12 ay olarak sınırlandırılmıştır.
Bankasına ve kredi türüne göre değişkenlik göstermekle birlikte, enerji kredilerinde 84 aya kadar finansman sağlayan bankalar bulunmaktadır. Yeşil mortgage ve yeşil konut kredilerindeyse, 36 aydan 240 aya kadar vade uygulanabiliyor. Mevcut enerji kredisi ürünleri kapsamında genellikle en yüksek 100.000 TL kredi kullanılabilir. Yeşil konut kredilerinde ise, 10.000 TL’den 3.500.000 TL’ye kadar kredi kullanma seçeneği mevcuttur.

 

 


Enerjİ Kredİsİ Nedİr?
Enerji kredisi enerji verimliliği, enerji sistemleri kurulumu, yenilenebilir enerjiye geçiş ve benzeri projeler için kullandırılan banka kredilerine verilen isimdir. Bu kredi ürünlerine verilen isimler bankadan bankaya farklılık gösterir ve yeşil kredi, çevre kredisi, eko kredi, enerji destek/tasarruf kredisi gibi farklı kullanımlar mevcuttur.

Temelinde enerji tasarrufu sağlayacak ihtiyaçların temini amacıyla enerji tasarrufunu desteklemek için geliştirilmiş bir kredi türüdür. Araç ya da mülk sahibi ve kiracılar bu kredi türünden faydalanabilirler.
İklim değişikliğine karşı sıfır emisyon amacına yönelik atılan adımlara bankalar da destek olarak bu kapsamda krediler verirler. Elektrikli şarj istasyonlarından yeşil sertifikalı inşaatlara kadar birçok projede finansman sağlayabilirler.
Bu kredi türünün amacı binaların düşük maliyetle ve çevre dostu yakıtlarla ısıtılmasını sağlayan harcamalar için kullanılmasıdır. Ayrıca jeotermal tesisi, biyogaz tesisi, Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımları için de kullanılabilir.

 

Enerjİ Kredİlerİ Kullanım Alanları
Enerji kredileri, bireysel ve ticari amaçlarla kullanılabilecek birçok çeşitli ürüne sahiptir. Yeşil konut ve taşıt kredilerinden sadece ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna, güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji kurulumundan atık yönetimine veya sürdürülebilir tarıma kadar belirli yatırımlara ayrılmış krediler vardır.


 

 


Güneş Enerjİsİ Kredİlerİ
Enerji kredilerinin yaygın kullanım alanlarından biri de güneş enerjisi santrali (GES) kredileridir. Gerek çatınıza bireysel tüketici olarak kullanmak amacıyla kuracağınız GES'ler, gerekse de lisanssız elektrik üretimi için kuracağınız kapsamlı GES santralleri, güneş enerjisi kredilerine uygun projelerdir.


Çatı GES Kredİlerİ
Güneş enerjisiyle lisanssız elektrik üretimi kredileri
Enerjİ Verİmlİlİğİ Kredİlerİ
Evinizde veya iş yerinizde enerjiyi tasarruflu verimli kullanmaya yönelik yatırımlar için başvuracağınız kredilerdir. Isı yalıtımı uygulamaları da bu kapsama girer.
Enerji verimliliği finansman ve yönetim kredileri
Isı yalıtım kredileri.

 


Yenİlenebİlİr Enerjİ Kredİlerİ
Güneş enerjisinin yanı sıra rüzgar ve jeotermal gibi diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaya yönelik projelere uygun kredilerdir.
Yenilenebilir enerji yatırım kredileri
Yenilenebilir enerji işletme kredileri
Rüzgar enerjisi santrali kredileri

Çevre KredİleRİ
Doğal hayatı korumaya yönelik çevre kredileri, atıkları kontrol altına almak isteyen işletmeler için uygun fırsatlar sunar.
Atık yönetimi ve filtre kredileri
Su arıtma ve geri kazanma kredileri
Denizleri koruma kredisi

Dİğer Enerjİ Kredİlerİ
Bireysel ve ticari/kurumsal alanlarda kullanabileceğiniz, proje bazlı da olabilen çeşitli enerji kredileri mevcuttur. Her banka, kredi portföyünde farklı ürünler sunabilir.
Projeler için enerji destek ve yatırım kredileri
KOBİ enerji dönüşüm kredileri
Dİğer bireysel ve ticari enerji kredileri

 


Enerjİ Kredİsİ Başvurusu
Başvuru süreci ve talep edilen başvuru evrakları, hem bankadan bankaya hem de hangi tip krediye başvurulduğuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Örneğin, evle ilgili bir enerji verimliliği veya ısı yalıtımı projesi için evle bağlantılı belgeler talep edilirken, yeni bir güneş santrali kurulumu için arazi ve projeyle ilgili belgeler gerekli olacaktır.
Enerji Kredileri Başvuru Evrakları
Enerji ile bağlantılı çoğu kredi başvurusu için minimumda aşağıdaki evraklar gerekli olacaktır. Buna rağmen bankalar, kredi türüne, projeye ve başvuranın kredi durumuna göre ek evraklar da isteyebilir.
Başvuru Formu
Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport
Kişinin çalışması kapsamında gelir belgesi
Asıl Fatura/Uygulayıcı Firmanın düzenleyeceği proforma fatura
Şubece istenecek diğer belgeler

GES Kredİsİ Başvuru Evrakları
Çatı GES / Lisanssız Elektrik Üretimi limit tahsis aşamasındaki gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:
Çağrı mektubu, TEİAŞ Onayı, Bağlantı anlaşması
Finansal Analiz İçerikli Teknik Analiz Raporu
İlgili belediyeden uygunluk belgesi
Proforma fatura
Yatırımcı ve kurulum yapacak Mühendislik, Tedarik ve Kurulum (EPC) firması arasında imzalanacak olan sözleşmeye ait taslak
EPC firmasının geçmiş dönemlerde kurulumunu tamamladığı GES'lerin listesi ve bu GES'lere ait geçici kabul tutanakları
Son 12 ayı kapsayan elektrik faturalar
Çatısı kullanılacak olan tesise ait sigorta poliçesi
Bakım ve onarım anlaşması  


İLETİŞİM


 
 
 
E-Mail
Anruf